Chattrum

Alla bingosajter som är något att hänga i granen har en bingochatt och chattrum i direkt anslutning till bingospelen eller utanför på sajten. Att chatta på en bingosajt gör spelandet så mycket roligare och man kan lätt hitta nya vänner och behålla kontakten med gamla. Dessutom så finns det i chatten så kallade chattmoderatorer som övervakar chatten, på en del ställen så kallar man dem chattvärdar. De anordnar chattspel och svarar på frågor samtidigt som de ser till att allting går till på ett trevligt sätt i chattrummen.

När man chattar på en bingosajt så förekommer det ofta en hel del förkortningar som kan vara bra att förstå. Därför har vi satt ihop en liten lista med de vanligaste sådana förkortningarna så att du inte behöver känna dig dum första gångerna du chattar på en bingosajt. Den hittar du under chattförkortningar på den här sidan.

Vett och etikett

Eftersom att alla vill att det ska vara trevligt att chatta på en bingosajt så finns det en del regler för hur man bör uppföra sig. Visst kan man tycka att det räcker med sunt förnuft men tyvärr är det inte alltid så. Så här kommer en liten lista på saker man bör tänka på i chatten:

 

  • Visa alltid respekt mot dina medspelare, var inte otrevlig eller reta någon.
  • Att hjälpa nya spelare med saker de undrar är alltid en schysst grej.
  • Gör inga kommentarer som anspelar på sex.
  • Be inte någon om pengar i chatten.
  • Försök att inte ha ett provokativt användarnamn.
  • Yttra dig inte på ett rasistiskt sätt och diskutera inte sådant som är olagligt i chatten.

 

De här punkterna är ganska generella, kolla alltid upp vad som gäller på just den bingosajt som du spelar på. Om man inte följer chattens regler så kommer man att bli utslängd från chatten och i värsta fall avstängd från sajten.